Om ERGONOMICA

ERGONOMICA - By The C erbjuder privat arbetsterapeutisk behandling och rådgivning,, lymfmassage, fot och handmassag, paraffinbadsbehandling samt utprovning och försäljning av hjälpmedel. Även viss ortostillverkning efter behov. Ergonomica utför även Arbetsförmågebedömning, arbetsplatsanalys och ger ergonomiföreläsningar.

Efter många år som Leg. arbetsterapeut inom Primärvården har jag återupptagit egenföretagandet igen. Jag har mångårig erfarenhet av neurologisk och ortopedisk rehabilitering o även hemvård och slutenvård på Rehabklinik.
Som Leg. arbetsterapeut kommer man ofta i kontakt med patienter i behov av handträning av olika skäl. Ödemhandske efter handoperationer eller bröstoperation är en vanlig behandlingsåtgärd för lymfödem. Därför är det ett naturligt steg att erbjuda nu Lymfmassage.
Idén med Lymfmassage och Ödembehandling kom genom att jag själv upplevt både Lymfmassage och IR-bastu på ett mycket positivt sätt. Många behöver hjälp att lösa upp fibroser och sätta igång tömningen via lymfsystemet.
Det är ju onödigt att gå omkring med flera liter för mycket vätska bundet i celler och mellan celler om det går att göra något åt det. Om man inte blir av med vätska fast man "provat allt" kan det lätt bli att man ger upp.

Jag skaffade en Infraröd Bastu för egen del och började fördjupa mig i lymfsystemet och insåg hur viktigt det är att det fungerar för välbefinnandet och balansen i kroppen. Sedan utbildade jag mig till Lymfmassör på Axelsons Gymnastiska Institut hos Bebe Gransten på Lymfsalongen. Jag har även gått en utbildning på Medicinska Yoga Institutet med koncentration på Lymfa och Immunförsvar och därigenom skapat ett självträningsprogram med Yogarörelser att utföra i IR-bastun för extra flöde. 
Jag har även god insikt i problem med Psoriasis och därför ska ni känna er extra välkomna till Ergonomica.  
Jag har som Legitimerad arbetsterapeut både professionellt bemötande gällande patientperspektiv, medicinsk kunskap och tystnadsplikt.  Maila funderingar och frågor om det känns bättre. Själv har jag gedigen bakgrund inom NHR (nuvarande Neuroförbundet) både nationellt och internationellt  bla i Nepal och har även jobbat på Humlegården här i Sigtuna och på Ortopediska Huset i Stockholm.  

Jag vill gärna hjälpa dig som har svårt att gå ner i vikt men kanske inte är redo för gymmet pga värk eller  inte känner att det är rätt miljö. Genom att förlora överflödig vätska rör man sig lättare och får mindre ont i kroppen. IR-bastu, Lymfmassage,  Egenvårdsprogram ger tillsammans ett effektivt resultat. Detta är även en bra hjälp för den som minska risken för manlig bröstutveckling till följd av ökad kroppsvikt och minskad aktivitet. Det går  Du får helt enkelt en skjuts i rätt riktning när du väl bestämt dig eller upplever att du står still!
Ergonomica håller även Lymfträningsprogram lämpade för Power Walk med eller utan hund. 

HÖRT FRÅN KUNDER

IR-bastun gjorde att jag fick fart på min vätskedrivande funktion i kroppen och sporrade mig att fortsätta träna.
Lena, 46

Lymfmassagen gav underbar lättnad i vaderna innan och under flygningen.
Annalisa, 54

Jag har tränat handträning  hos Camilla tidigare och jag är mycket nöjd med resultatet och hennes sätt att förklara hur kroppen fungerar på ett begripligt sätt .
Sven-Erik, 84